At tage imod lyset – at tage imod kærligheden

Karin Finnich udstiller igen en række nye malerier i Café Julius. Denne gang er temaet i hendes malerier at tage imod lyset – at tage imod kærligheden.   
I Karins tidligere udstillinger har overskriften været ‘At gå mod lyset’ og ‘At stå nær lyset. At stå nær lyset i fællesskab med andre’.

Karin fortæller: “Kunsten handler altid om fællesskabet med andre. Det er i fællesskabet med andre, at lyset og kærligheden opstår. At modtage lyset og kærligheden som gives os, gør os til de mennesker, vi er skabt til at være. At tage imod lyset så vi kan give lyset videre til andre. At tage imod kærlighed, så vi kan give kærligheden videre til andre.
Mørket og lyset er en del af hinanden, en del af livet og døden. Det ene kan ikke eksistere uden det andet. Der er altid mørke i mine malerier, men der er også lys, meget lys. Der er håb, der er bøn, der er ord, der er fortællinger”.
Karin finder sin største inspiration i fortællinger. Litterære, sange og salmer og drama. 

Lysets engel går med glans, gennem himmelporte. For Guds engels strålekrans flygte alle nattens skygger sorte. 

Karin beretter om første vers i B.S. Ingemanns morgensang, Lysets engel. Det er en morgensang, hun oplever fortæller i de smukkeste billeder, og den har været en stor inspiration for Karin i sine malerier og i sit liv. Karin finder meget inspiration i sange, gospel-  og lovsange. Første gang, hun hørte Lysets engel går med glans i en nyere gospelversion, lagde hun meget mærke til ordene i den. Gospelsange har betydet meget for hende. De har været en vej at gå på, med lys og kærlighed.  

Det er Karins oplevelse at ”der er håb og tro på, at der er én, som hjælper, når mørket bryder frem, og at der altid er lys for os alle, for enden af tunnellen.  Lyset, der vinder over mørket. Solen, som hver morgen bryder mørket, med sin smukke morgenrøde. Morgenrødens engel, med flammer på sit hoved. Kærlighed til os alle, hver og én, som det menneske, vi er” 

I malerierne ses denne gang mange engle, med handlekraftige vinger. Engle, som modtager budskaber, giver styrke til helbredelse og viderebringer budskaber. Skikkelser, som giver og modtager troen, lyset og kærlighedens styrke. Duen, som kommer med gode budskaber om kærlighed.  

Vi håber, I vil nyde Karins malerier. Karin foreslår, at når du tager en tur rundt og ser på dem, så prøv at være åben, tag en tid ved hvert maleri, modtag det budskab, som maleriet kommunikerer ud til dig. Måske vil særligt ét maleri, fortælle dig noget særligt. Mange fortæller, de modtager en personlig fortælling eller billede, når de ser på Karins malerier.  

Karin Finnich er alenemor til skønne 2 piger på 13 og 20 år og er til daglig skolelærer. For tiden er hun sygemeldt da hun er ramt af brystkræft, men er snart igennem et langt behandlingsforløb med meget fin behandling af læger og sygeplejersker. Igennem hele forløbet har hun fået en utrolig kærlig opbakning og støtte fra døtre, familie, venner, elever, forældre og kolleger. Det har været mere end guld værd, at mærke deres styrke, støtte og kærlighed. De har alle givet Karin lys med på vejen.  

I denne lange periode med sygdom har Karin prøvet at finde ud af, hvad hun selv kunne gøre i en svær tid med sygdom. ”I starten er man slået helt ud”, fortæller hun, men hun tænkte, at der måtte være noget, hun selv kunne gøre, midt i hendes magtesløshed. Hun skulle i hvert fald fortsætte med at synge gospel, som gør hende glad. Karin har sunget gospel i de sidste 10 år. ”Det giver mig SÅ fantastisk meget. Man får altid noget med hjem, efter man har sunget gospel. Det er, som en bestemt form for benzin, man kan køre på ekstra længe”. Det giver Karin meget lys, kærlighed, fred og ro, styrke og glæde at være kreativ, at male, forme ler, skrive og udtrykke sig.   

Så Karin er en kreativ sjæl, som gerne fortæller og deler lyset, kærligheden og håbets budskab gennem sine malerier, ler og andre materialer, gennem sang, små beretninger. Fortællingen og ordet er det, som kæder det hele sammen. De malerier, Karin har skabt gennem sit kræftforløb, er blevet til hendes nye udstilling, som lige nu er udstillet i Café Julius og et godt stykke frem i det nye år.

Vi håber, du vil slå vejen forbi. Der er fernisering, hvor Karin fortæller om sine malerier lørdag d. 6.januar kl. 15-17. Der er velkomst med et lille glas kl. 15.30 hvor Karin fortæller lidt om malerierne samt lidt gospelsang. Du er hjertelig velkommen, og tag gerne familie og venner med.

Billed- og fortællerkunstner Karin Finnichs malerier og fortællinger kan ses på Karin hjemmeside på ArtbyAngels.dk